АктуалноРаднево

Развитие на Раднево в посока – облачно видеонаблюдение

С развитието на технологието в световен мащаб, „умните” технологии започват все по-успешно да се интегрират в градската среда. Все повече български градове се дигитализират.

В Раднево например А1 разработи, внедри и поддържа интегрирано решение за наблюдение на възлови места на територията на града. До момента, подобни системи са интегрирани в Монтана, Перник и Казанлък.

Нуждата от повишаване на сигурността на населението е една от основните причини за изграждането на системи за интелигентно видеонаблюдение. По тази причина доста общини разчитат на технологиите, за да допринесат за спазване на реда и повишаване на безопасността на гражданите.

Решението на А1 в сферата на сигурността е системата за облачно видеонаблюдение A1 Video Security. Тя може да идентифицира регистрационни табели на превозни средства, да отчита броя на хората, които са влезли и излезли от даден обект. Също така тя дава възможност да се анализира концентрацията на хора в различни точки на определен обект, което е особено полезно за планиране на информационни знаци, които властите да поставят.

Системата сигнализира в случай на пресичане на виртуална линия или навлизане в предварително определена виртуална зона.

Сред последните реализирани проекти от А1 в сферата на умното видеонаблюдение, е проектирането и внедряване на интелигентна система за аналитично видеонаблюдение в община Раднево. Целта на проекта е предотвратяване на вандалски прояви на обществени места и повишаване на безопасността на жителите и гостите на града.

Системата осигурява на служителите от Общината постоянен мониторинг на възлови кръстовища, входно-изходни точки, публични пространства, благодарение на общо 112 камери, разположени на 37 локации на територията на града. Основно предимство на системата, изградена от А1, са аналитичните функции, които дават добри резултати за превенция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *